ראסטות במסרגה- מה זה אומר? ואיך עושים את זה?

למה בכלל סורגים ראסטות? למה זה משנה לי באיזו שיטה? ומה ההבדל בכלל? הכל על שימוש במסרגה להידוק ראסטות.

סריגת הראסטות במסרגה נועדה לייצב את הראסטה בתחילת דרכה כדי למנוע ממנה להתפרק, כדי להדק אותה ולעצב אותה באופן עגול וסימטרי, כדי לתקן עיוותים וחוסר אחידות בראסטה ישנה וכדי להכניס אליה שיערות ש"ברחו החוצה"

מהן הטכניקות השונות לסריגת ראסטות?

ישנן שתי טכניקות עיקריות לסריגת ראסטות:
באחת, הנפוצה יותר במספרות,  נסרג פס קרושה דקיק, לולאות בתוך לולאות, על הראסטה ובעזרתו מכניסים את השוונצים ומהדקים את הראסטה.

יתרונות השיטה הם שהתפר לא נפתח והוא חזק מאוד, ראסטות שנסרגו בצורה כזו ממעטות להוציא שוונצים, לשנות צורתן ולהתכווץ. בנוסף, סריגה בדרך זו זריזה יותר. חסרונותיה הם שהתפר נשאר על הראסטה, רואים אותו והוא משווה לראסטה מראה לא טבעי. התחושה במגע בראסטות הסרוגות בצורה זו נוקשה יותר,והראסטות פחות גמישות. מניעת ההתכווצות שמצד אחד משמרת את המראה המהודק, מונעת מהראסטה את ההתבהדקות וההתכווצות הטבעית מאידך והראסטות נשארות דקות יותר מהפונציאל שלהן. במצב הזה השורש שצומח כראסטה טבעית עבה יותר מהראסטה הסרוגה ובעל מראה שונה לגמרי.  וחסרות נוסף הוא שמפני שהראסטה הדוקה יותר, כדי ליצור את עובי הראסטות הרצוי דרושה כמות גדולה יותר של שיער לכל ראסטה מה שיוצר פחות ראסטות על הראש ומראה דליל יותר.

הטכניקה השניה היא למשוך אל תוך הראסטה את השיער שיוצא ממנה, ללא לולאות, מכל הכיוונים באופן שווה.

יתרונות השיטה: השיטה מאפשרת עיצוב יותר מדוייק של הראסטה, באיזורים שונים הסריגה משתנה לפי הצורך, השיטה לא משאירה סימן על הראסטה ולא מונעת ממנה להתכווץ, המראה טבעי יותר והסריגה בשיטה זו פחות כואבת, בשיטה זו ניתן לסרוג את הראסטות של עצמך בקלות, ליישר ראסטות עקומות ולהדק "בועות" שמתחילות לצאת מהראסטה.
ניתן לכווץ איזורים דקים מידיי ולעבות אותם, לחבר ראסטות ותוספות, מאפשרת עשיית קסמים במסרגה.
והעיקר מאפשרת עשיית הרבה ראסטות גם משיער דליל ודק כשכל ראסטה תזכה להיות בעובי הרצוי בסוף התהליך.
חסרונותיה: הסריגה פחות יציבה, עצם התכווצות הראסטה עלול ליצור עיוותים המחייבים סידורים קבועים: בשנה הראשונה לעשיית הראסטות בתדירות של פעם ב 3-4 חודשים. לאחר מכן, כאשר הראסטות יציבות יותר 2-3 בשנה בעיקר סידור שורשים.

באיזו טכניקה את סורגת ראסטות?

אני לרוב משתמשת בטכניקה השניה, של משיכת הקווצות פנימה ללא לולאות מפני שלדעתי היא מייצרת ראסטות יפות יותר. לעתים רחוקות בעיקר כהשיער ארוך מאוד אני משלבת בין שתי השיטות אך נמנעת מהשארת פס רקום לאורך הראסטה ע"י סריגה של מקטעים קצרים ושילוב בין שתי השיטות בדרך שתסתיר את הסריגה.

באיזה עובים מסרגה אפשר וכדאי להשתמש?

ככלל, ככל שהמסרגה דקה יותר פחות יראו סימני סריגה על הראסטה. מומלץ להשתמש במסרגה הדקה ביותר שתצליחו לעבוד איתה. הכי דקה שקיימת היא 0.6 מילימטר ובה אני משתמשת.
-ככל שהמסרגה עבה יותר היא תופסת יותר שיער בכל משיכה, אם אתם מתאמנים בסריגה עצמית כדאי להתחיל מ איזה 0.75-1 מילימטר, כדי ללמוד את התחושה ולשאוף לעבור למסרגה דקה יותר.

האם יש הבדל בין מסרגות מיצרנים שונים?

כן! גם בעובי זהה של וו יש הבדל התחושה ובקלות הסריגה. אחרי שניסיתי את כולן אוכל לגלות שהמסרגות הכי טובות הן מתוצרת "pony" צריך לחפש אותן בחנויות יצירה או סידקית, הן יקרות בכמה שקלים מהמתחרות אבל שוות כל אגורה.

האם אוכל לסרוג את הראסטות לעצמי וכיצד?

תתאמן עד שתצליח, בהתחלה זה לא נתפס ומתסכל אבל פתאום זה מצליח כמו נורה שנדלקת בסרט מצוייר.
מחזיקים את הראסטה באיזור אותו רוצים לסרוג בין האצבע לאגודל ומכניסים את המסרגה לתוך הראסטה כשהוו פונה לכיוון האגודל, עם כל יציאה של המסרגה דרך הראסטה תופסים קווצת שיער באופן אקראי ומושכים אותה פנימה, מסובבים את הראסטה בין האצבעות לסריגה היקפית אחידה.